Εύκολες συνταγές

Συνταγή ιταλικής πίτσας

Συνταγή για ιταλική πίτσα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία με αυτήν την αυθεντική ιταλική συνταγή για πίτσα. 🇮🇹🍕 Γεμάτη γεύσεις και φτιαγμένη με αγάπη, αυτή η πίτσα θα σας μεταφέρει κατευθείαν στους δρόμους της Νάπολης, από όπου ξεκίνησαν όλα. Το μυστικό για μια τέλεια ιταλική πίτσα βρίσκεται στην απλότητα των συστατικών της και στην τέχνη της ζύμης. Με μια τραγανή αλλά μαστιχωτή κρούστα, πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μια ποικιλία απολαυστικών επικαλύψεων, αυτή η πίτσα είναι βέβαιο ότι θα δελεάσει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα. Είτε διοργανώνετε μια συγκέντρωση είτε απλά λαχταράτε ένα κομμάτι άνεσης, αυτή η συνταγή είναι απαραίτητη για κάθε λάτρη της πίτσας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμη
Σάλτσα
Γλυκά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμάρια κονσέρβας θρυμματισμένες ντομάτες
Τυρί μοτσαρέλα

7 g ξηρή μαγιά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

325 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Ντοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Φέτες προσούτο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ελιές

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα, θα χρειαστείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Βάλτε στα χέρια σας ένα μπολ ανάμειξης, μεζούρες και κουτάλια, μια πλάστη, μια πέτρα πίτσα ή ένα ταψί και ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την πίτσα σε τέλειες μερίδες. Για τη ζύμη, φροντίστε να έχετε έτοιμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξερή μαγιά, χλιαρό νερό, ζάχαρη, αλάτι και ελαιόλαδο. Η σάλτσα απαιτεί κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες, σκόρδο, αποξηραμένη ρίγανη και καρυκεύματα όπως αλάτι και πιπέρι. Όσο για τις επικαλύψεις, μαζέψτε τυρί μοτσαρέλα, φρέσκα φύλλα βασιλικού, ντοματίνια, φέτες προσούτο, ελιές και μανιτάρια. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με πρόσθετα toppings της επιλογής σας για να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας στην ιταλική πίτσα! 🍅🌿🧀

Προετοιμασία

Προετοιμασία ζύμης

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό στο μείγμα ενώ ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστείτε μια απαλή ζύμη.
3. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
4. Ρίξτε ελαιόλαδο ένα καθαρό μπολ, το σε αυτή τη ζύμη σε αυτό σκεπάστε με ένα υγρό πανί. Αφήστε το να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Προετοιμασία σάλτσας

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
2. Προσθέστε τις κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες και τη ξερή ρίγανη στο τηγάνι και μετά αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Ελάτε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στην υψηλότερη θερμοκρασία ή περίπου στους 500°F (260°C).
2. Τρυπήστε την φουσκωμένη ζύμη και χωρίστε την σε μεμονωμένες μερίδες ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας που επιθυμείτε.
3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε κάθε μερίδα σε λεπτό στρογγυλό σχήμα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη που τυλίγετε σε μια πέτρα πίτσα ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5. Απλώστε μια γενναία ποσότητα από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
6. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα, ακολουθήστε από γαρνιτούρες της επιλογής σας, όπως φύλλα φρέσκου βασιλικού, φέτες ντομάτας, προσούτο, ελιές και μανιτάρια.
7. Ψήνουμε την πίτσα στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το τυρί να λιώσει και να κάνει φυσαλίδες δελεαστικές.
8. Μόλις ψηθεί τέλεια η πίτσα, αφαιρέστε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
9. Κόψτε την πίτσα σε φέτες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη πίτσα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ιταλική πίτσα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία σας στην παρασκευή ζύμης και τον χρόνο φουσκώματος της ζύμης. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 2-3 ​​ώρες για την προετοιμασία της ζύμης, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου φουσκώματος. Η προετοιμασία και η συναρμολόγηση της σάλτσας μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 30 λεπτά. Με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο προετοιμασίας περίπου 2,5-3,5 ώρες, αυτή η συνταγή αξίζει την αναμονή για τις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητά της.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Για πιο τραγανή κρούστα, προθερμάνετε την πέτρα της πίτσας ή το ταψί σας στο φούρνο πριν τοποθετήσετε πάνω της την τυλιχτή ζύμη.
2. Αν προτιμάτε πιο λεπτή κρούστα, ανοίξτε τη ζύμη πιο αραιή.
3. Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις, όπως καρδιές αγκινάρας, πιπεριές, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμα και πικάντικο σαλάμι για να δημιουργήσετε το εξατομικευμένο αριστούργημα ιταλικής πίτσας.
4. Τα φρέσκα υλικά κάνουν τη διαφορά, γι’ αυτό προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ώριμα ντοματίνια, αρωματικά φύλλα βασιλικού και τυρί μοτσαρέλα υψηλής ποιότητας για καλύτερα αποτελέσματα.
5. Προσέχετε την πίτσα κατά το ψήσιμο, καθώς οι χρόνοι μαγειρέματος μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τη θερμοκρασία του φούρνου σας και το πάχος της κρούστας.
6. Αφήστε την πίτσα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε για να μην και να το στόμα σας και για να δείτε καθαρές και τακτοποιημένες φέτες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
Περίπου 300-400

Πρωτεΐνη
10-15 g

Παχιά
10-15 g

Υδατάνθρακες
40-50 g

Ζάχαρη
2-4g

Ίνα
2-4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση και να αναβαθμίσετε την εμπειρία της ιταλικής πίτσας, σκεφτείτε να σερβίρετε σε ξύλινη φλούδα πίτσας ή σε ρουστίκ ξύλινο ξύλο κοπής. Πασπαλίστε από πάνω μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για ένα έντονο χρώμα και άρωμα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια πινελιά έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πάνω από την πίτσα για περισσότερο πλούσιο.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μια δροσιστική πράσινη σαλάτα με μια πικάντικη μπινεγκρέτ ή ένα μπολ με σπιτική σούπα ντομάτας αποτελούν εξαιρετικά συνοδευτικά που συμπληρώνουν τις γεύσεις της πίτσας. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε μερικές μαριναρισμένες ελιές ή μια επιλογή από antipasti για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό γεύμα ιταλικής έμπνευσης.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας έχει απομείνει πίτσα, αποθηκεύστε την σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της. Το θέαμα των κρυών σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τις σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Διατηρήστε την πίτσα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναθερμάνετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και ψήστε την πίτσα για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορείτε να μουσκέψετε η κρούστα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή της ιταλικής πίτσας περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν για την υγεία. Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ορισμένων ορισμένων μορφών καρκίνου. Τα φύλλα βασιλικού παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, ενώ προσθέτουν μια φρέσκια και αρωματική πινελιά στην πίτσα. Οι γαρνιτούρες, όπως τα ντοματίνια, οι ελιές και τα μανάρια, συμβάλλουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αν και η πίτσα θα πρέπει να καταναλωθεί με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς της σε θερμίδες, αυτή η σπιτική έκδοση επιτρέπει να ελέγξετε την ποιότητα και την ποσότητα των συστατικών, καθιστώντας την πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με τις εναλλακτικές που αγοράζονται στο κατάστημα. /p>

Παρόμοιες συνταγές

Θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες ιταλικές γαστρικές απολαύσεις, μπορείτε να επιλέξετε άλλες παραδοσιακές συνταγές όπως π Margherita, σαλάτα Caprese, pasta carbonara ή τιραμισού. Κάθε πιάτο προβάλλει την ουσία της ιταλικής κουζίνας και σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για αυθεντικές γεύσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ιταλική πίτσα αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gino D’Acampo και ο Massimo Bottura

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button