Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cheesecake άψητο, ραφιναρισμένο χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική απόλαυση του άψητου, ραφιναρισμένου cheesecake, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη. Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο είναι τέλειο για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Φτιαγμένο με υγιεινά υλικά και γεμάτη κρεμώδη καλοσύνη, αυτό το cheesecake είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τα γλυκά σας ενώ θα σας κρατήσει απαλλαγμένους από ενοχές. Είναι ένα επιδόρπιο που μπορεί να απολαύσουν όλοι, ανεξαρτήτως διατροφικών περιορισμών!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

2 φλιτζάνια
Ωμά κάσιους

1 φλιτζάνι
Ραντεβού Medjool

1 φλιτζάνι
Αμύγδαλα

1/2 φλιτζάνι
Λάδι καρύδας

1/4 φλιτζάνι
Σιρόπι σφενδάμου

1/4 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Τσίμπημα
Θαλασσινό αλάτι

Φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας και τριμμένη καρύδα (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το υπέροχο cheesecake, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:

  • Επεξεργαστής τροφίμων
  • Τηγάνι ελατηρίου
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ψυγείο

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Μουλιάζουμε τα ωμά κάσιους σε νερό για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 4 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα κάσιους και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να αλεσθούν.
4. Προσθέστε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να κολλήσετε το μείγμα όταν πιέζετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
5. Πιέστε το μείγμα αμύγδαλου-χουρμά στον πάτο ενός ταψιού με ελατήριο για να δημιουργήσετε την κρούστα του cheesecake. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλώσετε ομοιόμορφα.
6. Στον ίδιο επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα μουλιασμένα κάσιους, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
7. Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ του επεξεργαστή όπως χρειάζεται.
8. Ρίξτε τη γέμιση κρέμας κάσιους πάνω από την κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.
9. Το ψυγείο το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου άψητου, ραφιναρισμένου τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε υπόψη τον χρόνο μουλιάσματος εάν φροντίσετε να μουλιάσουν τα κάσιους όλη τη νύχτα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή κάνοντας μερικές αντικαταστάσεις συστατικών. Αντί να χρησιμοποιήσετε μέλι ως γλυκαντικό, προτιμήστε το σιρόπι αγαύης ή κάποιο άλλο υγρό γλυκαντικό φιλικό προς τους vegan. Αντικαταστήστε το βούτυρο με βάση τα γαλακτοκομικά με λάδι καρύδας ή vegan μαργαρίνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικό γιαούρτι γαλακτοκομικά αντί για ελληνικό γιαούρτι. Με αυτές τις απλές εναλλαγές, θα έχετε μια νόστιμη vegan εκδοχή αυτού του cheesecake!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά την προετοιμασία αυτού του άψητου, ραφιναρισμένου τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Το μούλιασμα των κάσιων κατά τη διάρκεια της νύχτας τα βοηθά να μαλακώσουν, με αποτέλεσμα μια πιο λεία και κρεμώδη υφή για τη γέμιση.
  2. Όταν επεξεργάζεστε το μείγμα αμύγδαλου-χουρμά για την κρούστα, να είστε υπομονετικοί και να ανακατεύεστε μέχρι να συγκρατήσετε το μείγμα όταν το πιέσετε. Αυτό θα κάνει μια σταθερή και συνεκτική κρούστα.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα ταψί με ελατήριο για να αφαιρέσετε εύκολα το cheesecake μόλις δέσει. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να στρώσετε μια κανονική φόρμα για κέικ με λαδόκολλα για να βοηθήσετε στην αφαίρεση.
  4. Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να ενσωματώσετε διαφορετικά εκχυλίσματα όπως αμύγδαλο ή καρύδα στη γέμιση. Γίνετε δημιουργικοί και πειραματιστείτε με τις αγαπημένες σας γεύσεις!
  5. Γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας ή τριμμένη καρύδα για να προσθέσετε ένα χρώμα και να βελτιώσετε την παρουσίαση.

Τώρα που έχετε στο μυαλό σας αυτές τις συμβουλές, ήρθε η ώρα να τις απολαυστική διαδικασία δημιουργίας αυτού του παραδεισένιου γλυκού!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
24 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Νάτριο
70 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
23g

Διαιτητικές ίνες
4g

Σάκχαρα
14 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε και να παρουσιάσετε το άψητο, ραφιναρισμένο cheesecake χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει! Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  1. Αφήστε το ταψί με το ελατήριο για να αποκαλύψετε το όμορφο cheesecake και το αρχείο στη βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος.
  2. Προσθέστε το cheesecake με φρέσκα μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή βατόμουρα, για μια έκρηξη χρώματος και γεύσης.
  3. Παρατηρήστε από πάνω από τριμμένη καρύδα ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα για να προσθέσετε υφή και οπτική γοητεία.
  4. Γαρνίρετε κάθε φέτα με ένα κλωνάρι φρέσκια μέντας για μια κομψή πινελιά.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές σανές, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το cheesecake με μια κούκλα ή μια μπάλα παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε με κομπόστα φρούτων ή λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον απόλαυση. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του άψητου, ραφιναρισμένου τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Φυλάξτε το cheesecake σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
  • Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  • Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε το cheesecake. Τυλίξτε το σφιχτά σε μεμβράνη και το πλαστικό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Θα διατηρηθεί καλά για έως και 2 μήνες.

Θυμηθείτε να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο cheesecake στο ψυγείο πριν το σερβίρετε. Απολαύστε μια φέτα κάθε φορά που λαχταράτε ένα επιδόρπιο χωρίς ενοχές!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το άψητο, ραφιναρισμένο cheesecake χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλους, αλλά σας προσφέρει επίσης ορισμένες για την υγεία:

  1. Ωμά κάσιους: Αποτελούν εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων, όπως χαλκό, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
  2. Χουρμάδες Medjool: Αυτά τα φυσικά γλυκαντικά παρέχουν φυτικές ίνες και βασικά μετάλλα όπως κάλιο και μαγγάνιο.
  3. Αμύγδαλα: Προσφέρουν μια καλή δόση βιταμίνης Ε, υγιεινών λιπών και φυτικών ινών, που μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και τον κορεσμό.
  4. Λάδι καρύδας: Αυτό το φυτικό λάδι περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  5. Σιρόπι σφενδάμου: Είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που περιέχει αντιοξειδωτικά και μετάλλα όπως ψευδάργυρο και μαγγάνιο.
  6. Χυμός λεμονιού: Πλούσιος σε βιταμίνη C, προσθέτει ένα αναζωογονητικό ζουμ ενώ παρέχει προστασία του ανοσοποιητικού.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα υγιεινά συστατικά, μπορείτε να κάνετε ένα νόστιμο επιδόρπιο ενσωματώνοντας παράλληλα κάποια θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το άψητο, ραφιναρισμένο cheesecake, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, εδώ είναι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button